Pakket 2: Maan

Extra begeleiding voor jou en jouw kind met dankzij een contactmoment iedere twee weken

Geen kind is hetzelfde en ieder heeft dan ook kind iets anders nodig. Opvoeden kan knap lastig zijn, daarom hebben wij een Maan-pakket waarbij voor €7,65 per uur zowel het kind als de ouder ruimte krijgen om te groeien. Hieronder valt alles uit “Pakket 1: Pluto” plus een beetje meer. Zo staat er een HBO-pedagoge klaar om iedere twee weken al jouw pedagogische vragen te beantwoorden. Red je het niet om naar onze vestiging te komen? Wij kunnen eventueel ook naar jouw huis toe.

      

 

Een ouder zijn is al een taak op zich, een goede ouder zijn? Dat lijkt soms bijna onmogelijk! Is een goede ouder altijd de boeman of geeft die perfecte ouder het kind altijd alles waar om wordt gevraagd?! Om te zorgen dat jij een goede basis legt in de relatie met jouw kind, hebben wij een speciaal pakket waarbij er verschillende onderwerpen worden behandeld. Zo wordt er stil gestaan bij het aangeven van grenzen, het stimuleren van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een inventief karakter bij jouw kind. Op deze manier krijgt jouw kind de beste basis die er maar te wensen is.

Wat houdt het Maan-pakket in?

1

Voor wie is dit pakket geschikt?

Dit pakket is bijzonder geschikt voor de moderne ouder van nu die een kinderdagverblijf ziet als de eerste externe plek waar jouw kind zich kan ontwikkelen tot het prachtige individu dat in hem/haar zit. Kinderen vanaf 8 weken tot 4 jaar zijn van harte welkom!

2

Wat zit er in het pakket?

Naast alles wat in het Pluto-pakket zit, zit er in het Maan-pakket ook een tweewekelijks contactmoment. Binnen Kinderdagverblijf Stoffel worden twee horizontale groepen gehanteerd: de Spruitjes (0-2 jaar) en de Rakkers (2-4 jaar) waar alle kinderen met verschillende pakketten zitten. Zo heeft jouw kind altijd leeftijdgenoten om zich heen en is er genoeg ruimte om te kijken naar het gedrag van leeftijdgenoten en zichzelf te socialiseren.
Wij hebben per groep de ideale omgeving gecreëerd om volledig tot ontwikkeling te komen. Zo is bij de Rakkers groep een keukentje, poppenhoek, BOSCH klus-set, autobaan, duplo en genoeg plaats voor creativiteit gemaakt. Met maar 26 kinderen te gelijk in het gebouw, is volop oor en oog voor jouw kind. Zo hebben wij op verschillende momenten een mogelijkheid om tussen de groepen wat interactie uit te lokken.
Zo kan de 1,5 jarige wat leren van de 3 jarige en de 3 jarige werken aan de sociale vaardigheden terwijl er genoeg plaats is om de zorgzame kant naar boven te laten komen.

3

Contactmomenten

Iedere twee weken is er een contactmoment met de pedagoog die jouw kind regelmatig ziet. De voortgang wordt hierin besproken en er is genoeg tijd om vragen te stellen en te werken aan een uitvoerig plan om jouw kind verder te laten ontwikkelen. Zo kun jij al jouw vragen kwijt bij de begeleidster die jouw kind kent en regelmatig ziet.