Kinderopvang kiezen

Als je zwanger bent, wil je nog helemaal niet nadenken over de tijd dat je weer naar je werk moet. En je kind naar de kinderopvang. Maar het is wel zo verstandig om op tijd hier je gedachten over te laten gaan.

Kinderopvang kiezen

Als je zwanger bent, wil je nog helemaal niet nadenken over de tijd dat je weer naar je werk moet. En je kind naar de kinderopvang. Maar het is wel zo verstandig om op tijd hier je gedachten over te laten gaan. Het namelijk wel zo prettig als je weet wat je wilt voor je baby en dit goed geregeld hebt. Dan heb je een fijne plek voor je kind, als jij weer gaat werken. In dit blog staat duidelijk op een rijtje waar je rekening mee zou kunnen houden als je op zoek gaat naar een goede kinderopvang. Want je wilt toch dat je kind zich thuis voelt, zodat jij je met een gerust hart op je werk kunt concentreren.

Tip 1 Begin op tijd met zoeken
Het is maar net hoeveel tijd je kwijt wilt zijn met zoeken, maar je kunt zo halverwege je zwangerschap eens kijken welke kinderdagverblijven er bij je in de buurt zitten (of in de buurt van je werk). Geef je jezelf enkele maanden om te zoeken, of kun je snel beslissen? Maak de keuze in ieder geval op tijd. Als een kinderdagverblijf een lange wachtlijst heeft, is er misschien geen plek meer voor jouw kindje, of niet op de dagen die jij nodig hebt.

Tip 2 Uitgangspunten om in overweging te nemen
Als je een kinderdagverblijf wilt kiezen, kun je enkele zaken in overweging nemen:

  • De sfeer in de ruimtes: is het er gezellig, netjes en geordend? Vind je dat belangrijk om mee te nemen in je beslissing? Is er een buitenruimte en hoe ziet die er uit?
  • De omgang van de leidsters met de kinderen. Voel je een klik en denk je dat je je kindje daar met een goed gevoel kunt achterlaten?
  • De pedagogische uitgangspunten. Gaan leidsters uit van het uitgangspunt dat elk kind uniek is? Mag een kind slapen als het moe is, of gaan alle kinderen op vaste tijden naar bed? Welke regels gelden op de opvang? Kun jij je hier in vinden?
  • Hoe groot zijn de groepen en hoeveel leidsters zijn er? Is er daardoor wel genoeg aandacht voor elk kind?
  • De indeling van de groepen. Het ene kinderdagverblijf werkt met horizontale groepen: een groep met baby’s, een met dreumesen en een met peuters. Andere met verticale groepen. Dan zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Elke indeling heeft bepaalde voor- en nadelen. In een verticale groep kunnen kinderen van elkaar leren, maar zijn hun ritme’s erg verschillend. Je kunt zelf nadenken over wat je voorkeur heeft.

Tip 3
Als je besloten hebt dat een bepaald kinderdagverblijf voor jouw baby geschikt is, kun je ook meteen inschrijven. Vaak geldt, hoe vroeger hoe beter, zodat je zeker bent van een plekje voor je kind.

Voor kwalitatief goede kinderopvang kun je terecht bij kinderdagverblijf Stoffel in Druten. Wij werken met kleine groepen, waar elk kind de ruimte krijgt om zichzelf te kunnen zijn. Elk kind is uniek en in overleg met de ouders kijken we wat een kind nodig heeft. We houden het ritme van thuis aan, wat het voor het kind makkelijker maakt om zich ook op de kinderopvang thuis te voelen. Heb je een onregelmatig rooster, dan is dat geen probleem. We bieden flexibele opvang en kijken samen hoeveel uur er nodig is. Je kunt bij ons per uur opvang aanvragen. Ook biedt kinderopvang Stoffel (eventueel eenmalige) crisisopvang aan. Wat er ook gebeurt, je hebt een plekje waar je kind terecht kan. Dus ben je op zoek naar kinderopvang in de buurt van Druten en denk je dat kinderdagverblijf Stoffel voor jouw kind de juiste plek is, kom dan gerust een keer langs om de sfeer te proeven. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *